Doseg električnih vozil (ena polnitev)

Tako kot pri vseh električnih vozilih, je končni doseg razdalje z eno polnitvijo odvisen od teže voznika, terena in hitrosti.

V kolikor boste vozili v klanec, lahko pričakujete, da se bo doseg z eno baterijo zmanjšal za 60-80℅, torej boste lahko prevozili občutno krajše razdalje. Elektro motor je tako v klanec veliko bolj obremenjen in se baterija posledično hitreje prazni. V primeru, da načrtujete vožnjo v klanec, si izberite čim močnejši model električnega vozila, da izgube na dosegu ne bodo tako velike.

Doseg vam zmanjša tudi vožnja po gozdnih poteh in makedamu, ker je elektro motor zaradi trenja gum tako veliko bolj obremenjen. Ne smemo pozabiti tudi na težo voznika, luknje v cestišču, ipd.

Hitrost vožnje prav tako vpliva na končni doseg z vozilom. V kolikor boste vozili z maksimalno hitrostjo bo doseg prav tako krajši. Recimo nekatera vozila omogočajo ECO način (5 km/h) in turbo način (35 km/h). Z vozilom boste vsekakor največjo razdaljo dosegli v ECO načinu, v turbo načinu pa se doseg vožnje lahko močno zmanjša.

Pri vsakem modelu na naši spletni strani, je viden tudi podatek koliko boste lahko predvidoma prevozili z vašim novim vozilom. Podatki so posredovani iz strani proizvajalca in so običajno izmerjeni v najboljših pogojih. Podatki o dosegu so informativne narave in so neobvezujoči zaradi številnih dejavnikov, ki vplivajo na končni doseg vozila in dejavnikov, ki so odvisni predvsem od končnega uporabnika in načina uporabe.

Pred nakupom se posvetujte z nami, da vam predlagamo najboljše vozilo za vaše potrebe in želje. Edino tako boste po nakupu, zagotovo dosegli vsa vaša pričakovanja.

Imate morda dodatna vprašanja?

Z veseljem vam bomo podali več informacij. Pokličite nas na 070 50 1118 ali pa nam pišite.

Obvestilo glede odpreme pošiljk

Obveščamo vas, da bomo naročila oddana med 14.12.2018 in 02.01.2019 obdelali na dan 03.01.2019. Naročilo lahko opravite že danes in uporabite posebni kupon za popust.

KUPON ZA 10% popusta: DECEMBER

* velja za naročila višja od 300€. Kupon veljaven do 31.12.2018.