Spodaj si lahko ogledate kako izberete primerno velikost okvirja. Primerno velikost se izbere glede na vašo telesno višino in namen uporabe.

Kakšno velikost okvirja izbrati glede na vašo telesno višino?

150 in 170 cm
S | 15” - 17”

170 in 185 cm
M | 18” - 19”

185 in 195+ cm
L | 20” - 22”+

Zgoraj si lahko ogledate najbolj pogost primer izbire velikost električnega kolesa, katera je določena glede na vašo telesno višino.  Dopuščeno je tudi 5cm odstopanje, torej lahko 175cm visoka oseba zelo udobno vozi tako 17” S okvir kot tudi 18” ali 19” M okvir. Vašo končno pozicijo oz. udobnost popolno nastavite z višino sedeža in višino krmila.

Zložljiva električna kolesa so primerna za vse telesne višine
Tako je! Pri zložljivih elekričnih kolesih telesna višina ni pomembna. Prilagodite si samo višino sedeža in krmila, da tako najbolje dosežete udobno vožnjo.

Voznikom starejših let predlagamo nižji okvir za lažje sestopanje
Za izredno enostaven sestop iz kolesa, je elekrično kolo z nižjim okvirjem primerno tudi za starejše uporabnike, ki težje dvigujejo noge. Preverite modele z nižjim okvirjem.

Nakup električnega kolesa za otroka
V kolikor se odločate za nakup električnega kolesa s katerim se bo vozil otrok oziroma mladostnik, bi predlagali izbiro zložljivega e-kolesa. Na ta način bo električno kolo primerno za vožnjo dlje časa, torej tudi ko bo vaš otrok že starejši in višji. Poleg tega lahko zložljivo električno kolo uporablja celotna družina od najstarejših do najmlajših.

Na voljo imamo tudi določena zelo dobra otroška električna kolesa z dimenzijo gume 24” in nizkim okvirjem.
Takšen nakup je primeren za družine z več otroci ali za namen izposoje.

Imate morda dodatna vprašanja?

Z veseljem vam bomo podali več informacij. Pokličite nas na 070 50 1118 ali pa nam pišite.