Kako samostojno in enostavno predelati klasično kolo v električno kolo?

1. Izbira kompleta za predelavo v električno kolo
Najprej boste potrebovali ustrezni komplet za predelavo v električno kolo. Spodaj lahko opravite nakup komponent za kolesa s klasičnimi zavorami ali diski. Kompleti vključujejo vse potrebno, da bo vaša predelava v električno kolo zagotovo brezhibna. Večini kompletov za predelavo je priložena tudi kakovostna baterija ali pa je označeno kako drugače. Vsekakor lahko baterijo kupite tudi naknadno in dodatno nadgradite vaš električni kolo za še daljši doseg Preverite kakšen je naslednji korak po nakupu kompleta.

Preveri komplete za predelavo v električno kolo

Za pomoč pri izbiri kompleta nas lahko tudi kontaktirate in vam bomo pomagali.

Predelava v električno kolo

2. Namestitev gume z motorjem, kablov, zavor in baterije
Naslednji korak je montaža izbranega kolesa na vaše klasično kolo. Najprej morate iz stare gume kolesa odstraniti pnevmatiko in zračno tubo, ter vse skupaj namestiti na vašo novo gumo z vgrajenim motorjem. Prestaviti morate tudi zobnik kolesa, temu se lahko izognete z montažo gume z motorjem na sprednje kolo in ne na zadnje. Gumo nato pritrdite nazaj na kolo in kabel napeljite do kontrolne enote.Namestiti morate tudi elektronske zavorne ročke in jih priklopiti na kontroler. Na kolo namestite tudi baterijo in jo priklopite na kontroler, poleg tega namestite tudi senzor, ki zaznava obračanje pedal ali pa ročko za dovajanje hitrosti. Vse kable lahko lepo skrijete s pomočjo plastičnih vezic. V pomoč pri vseh teh korakih vam bo tudi video posnetek na desni strani. Po končani montaži pred testno vožnjo nadaljujte na naslednji korak.

pictureprovider-1-landscape

3. Prve nastavitve električnega kolesa in testna vožnja
Po končani namestitvi je potrebno preveriti ali so nastavitve na števcu kolesa ustrezno nastavljene. Predvsem ali je napetost in dimenzija ustrezno nastavljena - podrobnosti preverite v navodilih ali pa nam pišite. Pred samo testno vožnjo kolo najprej preizkusite na mestu in preverie ali se ob pritisku na zavore elektro motor zagotovo izklopi. V kolikor ste po nesreči narobe obrnili senzor za obračanje pedal, bo elektro motor deloval samo če obračate pedala v nasprotno smer, kot je običajno. V tem primeru lahko senzor zgolj obrnete in bo težava odpravljena. Poleg vseh varnostnih pregledov ali je vse ustrezno urejeno, preverite tudi ali so vsi vijaki dovolj priviti. Nato pa se podajte na vašo prvo testno vožnjo. Predlagamo, da kolo med testom preizkusite na različnih terenih.

Predelava v električno kolo