Na kaj je potrebno paziti pri izbiri e-kolesa?

V kolikor se odločate za nakup električnega kolesa, boste v tem prispevku našli zanimive informacije in napotke, ki jih boste lahko nato upoštevali pri izbiri ustreznega električnega kolesa. Gre za nekakšen “mini priročnik”, ki vam bo pomagal, da si sami izberete primerno, ki bo ustrezalo vašim potrebam in željam. Dotaknili smo se vseh pomembnih točk za nakup električnega kolesa.

Izberite električno kolo, ki bo primerno vaši vožnji
Električna kolesa so namenjeni za različne ljudi in različne namene. Vaša odločitev bo, kaj je najbolj pomembno za vas in kaj ni pomembno. Obstaja veliko modelov, tako da morate najprej ugotoviti po kakšnem terenu se boste vozili z vašim novim električnim kolesom. E-kolesa so namenjena za različne vrste dejavnosti, kot so prevoz na delo, sproščeno, umirjeno vožnjo, terensko vožnjo, gorsko kolesarjenje, spust, prevoz otroka, cestno kolesarjenje, makedam ali vožnjo v snegu. Odlično je, če se že pred nakupom odločite kakšno kolo potrebujete, da vam bomo pri izbiri lažje svetovali.

Izbira primerne baterije
Litij-ionske baterije so prisotne povsod, zato ne preseneča, da poganjajo tudi električna kolesa. Dražja e-kolesa imajo bolj kakovostne baterije, ki so lažje, lahko se hitro napolnijo in trajajo dlje časa. Baterije se razgradijo v daljšem časovnem obdobju, kakovostna baterija naredi tudi veliko razliko v intenzivnosti vožnje. S skrbno uporabo preživijo veliko dlje časa, tako da bi morali dobiti vsaj 1000- 2000 pol polnilnih ciklov. Polno polnjenje ponavadi traja od dve do tri ure, odvisno od proizvajalca, zmogljivost baterije in baterije kemije. Predlagamo, da se klasičnih svinčenih baterij izogibate, ker so manj zmogljive in predvsem občutno težje. Izberite Li-Io baterije, ki je kakovostne blagovne znamke in ne boste razočarani!

Varnost električnih koles
Sama varnost električnega kolesa je izredno pomembna, da tako preprečite morebitni požar ali hujšo poškodbo med vožnjo. Bodite pozorni, da kupite električno kolo, ki ima vsa potrebna certificiranja, da je skladen za prosto uporabo v EU trgu in ima nameščene kakovostne akumulatorje. Pri nas boste našli izključno preverjene proizvajalce električnih koles.

Cena električnega kolesa
Pri izbiri električnega kolesa je cena prav tako pomembna. Ni nujno, da je poceni električno kolo slabo - je pa vprašljiva končna zmogljivost, končni doseg in kvaliteta uporabljenih komponent. Odlična e-kolesa niso ravno poceni, dejanska cena takšnega kolesa se giblje od 900€ naprej. Lahko izberete zelo osnovni model, ampak kako dolgo boste srečni z njim? Električno kolo s kakovostjo okvirjem, funkcionalnim zavoram, vzmetenja in drugim komponentam je drago. Pri nakupu zmogljivega električnega kolesa, boste morali porabiti bistveno več denarja za sredinski motor iz katerega boste lahko iztisnili največ moči. Torej ne bodite presenečeni nad višjo ceno, boljše kot bo električno kolo, veliko dlje bo zdržalo.

Električno kolo ali električni skiro?
Morda niste prepričani ali bi bilo bolje izbrati e-kolo ali električni skiro? V primeru, da potrebujete zgolj čim bolj lahko prevozno sredstvo za krajše razdalje, bi predlagal, da preverite tudi električne skiroje, ki so občutno cenejši. Za daljše razdalje pa je električno kolo zagotovo najbolj primerna izbira.

Koliko boste lahko prevozili z eno polnitvijo?
Verjetno najbolj pomembna lastnost, ki je navedena pri večini električnih koles. Za BOSCH električna kolesa, si lahko točen izračun dosega hitro in enostavno nastavite sami (preverite na uradni spletni strani). Če je vaša vožnja vključuje velik hrib, verjetno ne želite, da vam zmanjka moči na polovici poti. Končni doseg je odvisen od baterije, motorja, terena in teže voznika. V primeru, da boste veliko vozili v klanec, se baterija pri vseh električnih kolesih prazni občutno hitreje.

Pomoč pri izbiri električnega kolesa
Se odločate za nakup vašega novega električnega kolesa? Potem preverite našo ponudbo e-koles ali pa nas kontaktirajte in skupaj bomo poiskali električno kolo, ki bo popolnoma ustrezalo vašim potrebam. Lahko tudi izpolnete spletni obrazec, da vam pripravimo ponudbo glede na vaše zahteve.