Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovalnega mesta www.evozilo.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), ), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje s priporočili GZS . Spletna trgovina www.evozilo.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga v sodni register vpisano podjetje pri Okrožnem sodišču v Ljubljani (SRG številka 2015/11235), Asplet d.o.o., Ljubljanska cesta 80, 1230 Domžale z davčno številko: SI57029679 in matično številko: 6803598000. Podjetje je zavezanec za DDV. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.

Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami), d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku), e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, g) način plačila in dostave, h) časovno veljavnost ponudbe, i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka in j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila
V spletnem nakupovalnem mestu eVozilo.com ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- plačilo po predračunu (bančno nakazilo)
- plačilo z bančno kartico

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika www.evozilo.com.

Cene
Vse cene vsebujejo DDV, in so izražene v Eurih (€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga
Kupec si izbere artikel in z klikom na košarico dodate v košarico. Pred oddajo naročila preglejte vsebino košarice izvedete morebitne korekture (brišite artikle) in potrdi naročilo z klikom na Pojdi na blagajno. Odpre se okno v katerega se vpišejo podatke, ki so zahtevani za dobavljivost blaga. Po potrditvi nakupa (s strinjanjem- pogoji poslovanja) uporabnik dobi preko spletne strani sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini www.evozilo.com sprejeto. Ob sporočilu bote prejeli na vaš email naslov potrdilo, da je bilo naročilo oddano. Po prejetju naročila (najkasneje v roku 5 dni) www.evozilo.com. (v nadaljevanju ponudnik), preveri dobavljivost in naročilo potrdi ter čim hitreje pošlje pošiljko prejemniku. Oziroma z razlogom zavrne če se pojavi problem z dobavo in o tem obvesti kupca preko elektronske pošte ali telefona. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Plačilo naročila je po predračunu. Naročeno blago je bilo poslano po pošti. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo poštnine. V kolikor vsi naročeni artikli niso dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadnega pošiljanja ponudnik.

Zgodovina naročil oz. pogodba je potrošniku vedno dostopna – zahtevek potrošnik pošlje na naš e-mail naslov.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Kupec lahko z nedvoumno izjavo v roku 14 dni po prejemu blaga sporoči trgovcu, da odstopa od nakupa (preko obrazca za vračilo, kateri je viden spodaj). Kupec preko pošte vrne pošiljko na sedež podjetja oziroma nas o tej želji obvesti po e-pošti v 14 dneh po prejemu blaga, brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Priložena mora biti tudi kopija računa. Kupnino vrnemo oziroma kupljeno blago zamenjamo nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil vse do prevzema vrnjenega blaga ali vse dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec (potrošnik) v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Kupnino vrnemo na račun kupca, ki ga mora kupec navesti ob vračilu.

Obrazec je na voljo tukaj.

Stroške dostave vračila blaga poravnate dostavni službi po njihovemu ceniku. V primeru, da izdelka ni možno vrniti po pošti ga lahko brez dodatnih stroškov dostavite na sedež podjetja.

V primeru, da stranki dobavimo izdelek na posebno zahtevo oz. se dogovorimo za dostavo v drugo državo, vračilo oz. odstop od pogodbe ni mogoč. Stranka se strinja, da bo poplačala vse stroške dostave in morebitne uvozne dajatve. Zavrnitev pošiljk v tujini, zaradi visoke teže blaga ne dopuščamo in bomo v primeru zavrnitve, posredovali račun za poplačilo dostave oz. vseh trasportnih stroškov. Strošek dostave v tujino znaša med 50€ in 300€

Zahtevki za povračilo brez našega soglasja
V primeru povračila brez našega soglasja, bomo takoj sprožili postopek izvršbe in bi prijavili krajo denarja / izdelka (chargeback). Pridružujemo si pravico, da vam zaračunamo dodatne administrativne stroške pri obdelavi povračilnih zahtevkov preko sistema PayPal. Vsa vračila, ipd. morajo potekati izključno preko ustreznega obrazca, ki je objavljen v naših splošnih pogojih.

Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Večina artiklov v naši ponudbi ima garancijo.  Če ima izdelek priložen garancijski list, lahko garancijo uveljavljate neposredno pri ponudniku www.evozilo.com.

Dobava / dobavni rok
Naročeno blago, ki je na zalogi, je razen v primeru višje sile dostavljeno v roku 5-8 delovnih dni po prejemu naročila. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi v Sloveniji je običajni dobavni rok med 14 in 20 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. Predlagamo, da nam za točen datum dobave pošljete email še pred oddajo naročila in se tako še pred nakupom prepričate kdaj lahko pričakujete naročeno blago. Določeni modeli so na voljo zgolj v prednaročilu.

Dostava
Blago naročeno v spletnem nakupovalnem mestu, dostavljamo s pogodbenim partnerjem GLS ali katerim drugim dostavnim podjetjem če, tako želi kupec. V primeru če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom se obrnite na ponudnika, ki bo odpravil nastali problem v najkrajšem možnem času, tako da boste prejeli brezhibnen izdelek. Stroški dostave: Če je nakup v vrednosti nad 400,00€ krije ponudnik nastale stroške dostave (do skupne teže max. 30kg), za vse ostale nakupe manjše do vrednosti 400,00 € pa znašajo stroški pošiljanja po veljavnem ceniku.

Cenik dostave
Cena dostave je brezplačna za vsa naročila.
Dostavo paketov v Sloveniji opravlja GLS in Pošta Slovenije.
Cene veljajo za dostavo pošiljk v območju Republike Slovenije.

Odgovornost za stvarno napako
Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot) določa, da mora prodajalec potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo. Prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna (37. Člen ZvPot):

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali
  • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
  • vrne plačani znesek.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot)

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani www.evozilo.com., bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Varovanje podatkov: Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatki uporabnikov našega spletnega nakupovalnega mesta v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti [email protected] ali po klasični pošti na naslov: eVozilo.com | Asplet d.o.o., Ljubljanska cesta 80, 1230 Domžale. Ponudnik mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi Asplet d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

eVozilo.com, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spodnji povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Datum zadnje osvežitve splošnih pogojev: 04.11.2019