Zakonsko je na cesti omejena hitrost pomoči električnega kolesa na 25 km/h
Električna kolesa so z Zakonom na območju EU hitrostno omejena na 25 km/h. Omenjena blokada poskrbi, da vaše elekrično kolo ob dosegu hitrosti 25 km/h preneha uporabljati moč motorja. Torej lahko višje hitrosti z blokado dosegate zgolj z vašo pomočjo oziroma z uporabo pedal. Pri takšnem kolesu izpit ni potreben, boste pa kot pri vsakem kolesu potrebovali zaščitno čelado.

Hitrost do 50 km/h ob odstranitvi blokade
Blokado je mogoče odstraniti. Določenim modelom je potrebno spremeniti zgolj nastavitve z uporabo posebnega skrivnega ključa. Potem drugi modeli, potrebujejo dodatno tunning komponento, katero lahko pridobite pri našem podjetju.

Pri motorju, ki je nameščen v gumo e-kolesa je mogoče dosegati hitrosti brez blokade do približno 35 km/h. Centralni motor, ki je nameščen na okvir e-kolesa pa vam običajno omogoča brez blokade doseči 45 - 50 km/h.

Navedeni podatki držijo za 250W motor in 36V Li-Ion baterijo. Močnejši motorji oz. posebne nadgradnje lahko dosegajo tudi višje hitrosti od 80 km/h. Večino električnih koles lahko kasneje po želji tudi samostojno nadgradite, ker so popolnoma vse električne komponente dokaj univerzalnih dimenzij in imajo ustrezne priklope.

Kdo in zakaj odstrani hitrostno blokado na svojem elekričnem kolesu?
Za odstranitev blokade hitrosti se običajno odločijo vozniki, kateri se po javnih cestah z električnim kolesom praktično ne vozijo. Torej pride najbolj v poštev na posebnih organiziranih tekmovanjh, na gozdnih progah, pri gorskem kolesarjenju in podobno.

Višja hitrost pomeni tudi hitrejše praznenje baterije
Ob odstranitvi blokade je popolnoma običajno, da se doseg z eno polnitvijo zmanjša glede na izbrano povišano hitrost električnega motorja kolesa. Pametni računalnik oz. LED zaslon vam izračuna tudi pričakovan doseg glede na trenutne izbrane nastavitve in porabo moči.

Vožnja po cesti brez blokade ni dovoljena
Upoštevajte, da se brez blokade ni dovoljeno voziti po javnih cestah. Takšna uporaba je na cesti lahko za vas zelo nevarna in ogroža tudi vse druge udeležence v prometu.

Imate morda dodatna vprašanja?

Z veseljem vam bomo podali več informacij. Pokličite nas na 070 50 1118 ali pa nam pišite.